onsdag 18 mars 2009

0 Skapa prototyper med hjälp av PowerPoint

Kris Jordan har skrivit en artikel och gjort en liten film om hur man blir mer effektiv på att använda PowerPoint för att skapa prototyper. Jag tyckte den var intressant för jag använde själv PowerPoint för att skapa prototyper till mitt examensarbete och tyckte det funkade bra för att kunna uttrycka interaktion. Så ta en titt på filmen nedan och kolla in på http://www.krisjordan.com/2008/09/07/10-minute-mock-prototyping-tips-for-powerpoint/

tisdag 17 februari 2009

0 Hemsida

Nu har jag fått upp en sida som skall när den är klar innehålla mina nya och gamla projekt, information om mig och CV.

Just nu har jag inte lagt ner så mycket tid på design men det kommer, :) Så gå till www.levelupinteraction.se och kontakta mig gärna om åsikter.

fredag 13 februari 2009

0 Siftables

En helt underbar föreläsning från TED som visar upp ett gränssnitt/pryl vid namn Siftables.

måndag 2 februari 2009

0 What the heck is user experiance

Lyssnar just nu på Teresa Brazens podcast "Tea with Teresa" om ämnet "What the Heck is User Experiance Design" där hon intervjuvar Jesse James Garret från Adaptive Path.

Lyssna på http://www.teawithteresa.com/2009/02/what-heck-is-user-experience-design.html

söndag 1 februari 2009

0 Presentation av mitt examensarbete

I torsdags (29/1) presenterade jag äntligen mitt examensarbete på IT-universitetet. Det är verkligen skönt att få det gjort och min opponent kom med några bra förslag på förbättringar på rapporten. Rapporten gjordes på engelska men tänkte lägga in den svenska sammanfattningen här.

I detta arbete beskrivs skapandet av grafiska gränssnitts prototyper baserade på observationer och intervjuer för att förbättra programmet Vehicle Information Diagnostics for Aftersales (VIDA). Denna applikation administreras av Volvo Cars Customer Service (VCCS) och används världen över på Volvos verkstäder. Dessa prototyper utvärderades av slutanvändare i en iterativ process för att stärka användarupplevelsen och för att eliminera problem kopplade till användargränssnittet.

I VIDA finns en mängd funktioner; användaren kan kommunicera med en Volvo bil med hjälp av Bluetooth, uppdatera mjukvara som finns i styrenheterna i bilen, läsa felsökningsdokument som hjälper mekaniker att diagnostisera bilens fel, man kan läsa beskrivningar av hur man byter ut delar
av bilen och även beskrivningar av hur specifika delar är designade. I VIDA finns det en sökfunktion för att hitta alla dessa reparationsdokument och reservdelar. Dock har det kommit klagomål från marknaden att denna sökfunktion inte är särskilt bra. Problemen sträcker sig från att användare beställer fel reservdel till att sökandet efter dokument går långsamt.

Resultatet blev två koncept som beskrevs som användarfall och Photoshop/Powerpoint prototyper. Slutsatsen är att dessa förslagna koncept är lovande men att det behövs mer användbarhetstester för att kunna avgöra om de är mer användbara än den nuvarande versionen. Men reaktionen från personal på VCCS och slutanvändare har varit mycket positiv vilket visar på konceptens potential. Rapporten visar också på att det finns förbättringar att göra både inom användbarhet och Vidas prestation.

tisdag 27 januari 2009

1 Något som irriterar mig

Det finns många sätt att på webbsidor visa att den sidan man är på är en i raden av flera. Så här kan det t.ex. se ut på ett diskussionsforum med i en tråd med flera sidor.
Facebook visar dock inte att det finns fler än tre sidor även om det finns det.Detta får man reda på när man kommer till tredje sidan, som man oftast tror är sista men där får reda på att det finns en till. Detta upprepar sig sen också tills man kommer till sista sidan.Irriterande!

Om det nu är väldigt många sidor så skulle jag personligen uppskatta om det stod någonstans hur många. Kanske "1 2 3 ... 44 45 46". Är väl inte för mycket begärt?

måndag 1 december 2008

0 Eddie Izzard

Inuseful länkade till En gammal favorit från Eddie Izzard. Inte lika bra som "The Death Star Cantina" men lite närmare interaktionsdesign.