onsdag 16 april 2008

0 Skaffa mig ett it-job nu!

Läste just denna artikeln från PC för alla. I den kan man läsa om de utbildningar som leder till arbete inom IT just nu. Ganska långt ner kan man läsa följande:

Men det vi ser en stark efterfrågan på nu är kombinationen it och verksamhetskunnande. Fler och fler arbetar närmare användaren och behöver förstå sig på de processer som systemen ska stödja och där finns en kompetensbrist, säger Anne-Marie Fransson som är förbunds­-
direktör för it- och telekomföretagen på Almega, en organisation för tjänsteföretag inom Svenskt Näringsliv.


Som användbarhetsdesigner (eller vad man nu kallar det) med bakgrund inom kognitionsvetenskap så känner jag mig positiv av detta. Nu när jag gör mitt examensarbete så jobbar jag användarcentrerat och hela denna veckan är det fullt med besök på verkstäder i Göteborgsområdet. Slutanvändaren får tycka till om mina skisser och hur de passar in på det sätt de arbetar idag och jag får en chans att förstå det arbete som utförs.

Det känns bra att jag inte har varit helt fel ute med min utbildning. Nu ska jag bara får ett jobb också.

måndag 7 april 2008

0 Bättre sent än aldrig

Jag är verkligen dålig på detta med att ”blogga”. Läser överallt som skriver upp alla sina smarta funderingar och slutsatser. Jag tror inte jag hinner fundera så mycket på saker innan jag hinner glömma dem igen. Så det blir sporadiska uppdateringar från min sida i stället. Jag håller fortfarande på att göra mitt examensarbete på Volvo och jag känner verkligen att tiden bara springer iväg för mig. Arbetet planeras vara klart någon gång i maj/juni så känner att det börjar bli lite bråttom. Kommer nog inte bli något revolutionerande arbete men förhoppningsvis inte något jag kommer skämmas för så mycket.

Annat som har hänt är att jag testar litet annat utseende på bloggen för jag försöker hitta något snyggt tema. Sitter ganska mycket av min tid vid datorn och brukar försöka hitta nya roliga sidor som kan göra livet enklare eller roligare. Något sent så har jag börjat använda del.icio.us som nog kan vara rätt smidigt för att kunna hålla reda på alla sajter man vill hålla reda på. Ni kan kolla in mina bokmärkta sidor på http://del.icio.us/bjorn.json. Andra sidor som jag har bokmärkt på senaste tiden är:

Ebuddy är ett ställe för att köra t.ex msn och gtalk online. Funkar väldigt bra hittills.

Pledgebank är en sida där man kan lova att göra något om andra också gör det.

Kiva.org är en sida för microlån till människor i utvecklingsländer.

Nothing but nets är en organisation som försöker stoppa malaria.

Jag har också precis gått över till Safari för windows (i väntan på att jag kan köpa en mac). Väldigt trevlig browser men jag saknar insticksprogrammen som finns till Firefox.

Kolla också in mina filmrecensioner på Rotten Tomatoes.