måndag 24 december 2007

0 julafton

Så har man klarat av ännu en julafton. Denna gången var vi ute hos min bror och firade. Det bjöds på stort julbord med mycket gott. Det fanns räkomelett, rökt lax, rökt makrill, hemmagjorda köttbullar, korv (så klart) och massa annat som jag inte åt. Vi hade själva med oss vegetarisk jansson, ungsbakade rödbetor med chevré och kålrotslåda. Vi skulle också haft med oss rödlöksmarmelad men jag råkade packa ner gårdagen thaimiddag istället.

Sen blev det julklappsutdelning och som vanligt var det extremt många. Blir så med fyra stycken syskonbarn. Jag fick spela tomte, och då jag lyckats undvika det hittils så var det väl dags. Var nog inte den mest övertygande tomten men tror ungarna inte brydde sig så länga de fick presenter. :)

I julklapp fick jag serien Firefly på dvd av Linnéa och Heroes säsong ett på dvd från mina föräldrar. Fick också tröjor, lisebergskort och biobiljetter. Till Linnéa hade jag slagit ihop med en stor del av hennes släkt och mina föräldrar för att skaffa henne en laptop nu när hon snart ska börja studera till psykolog.

Sen blev det efterrätt och glögg/te. Det bjöds på äggost med sylt och ris a la malta.

Efter detta så satt vi och lyssnade när det spelades SingStar på playstation2. Det blev till och med så att jag testade på att sjunga och det blev då Enjoy the silence med Depeche Mode. Gick faktiskt över förväntan även om jag förlorade.

Innan den var dags att åka hem blev det lite spelande på min brorssons Wii.

Vi han med en del tycker jag. :)

torsdag 20 december 2007

1 2008

Nu verkar det vara tider för blogginlägg och forumsinlägg som handlar som vad som kommer ske 2008. Så tänkte att jag skulle försöka beskriva vad som händer nästa år och vad jag hoppas på nästa år. En av de första sakerna som händer är att jag ska börja mitt exjobb på Volvo Cars Customer Service ute i torslanda. Nästan samtidigt så kommer min fru Linnéa börja på Psykologprogrammet här i Göteborg! Så det blir en intensiv termin för båda två med långa dagar skulle jag tro. Ska nog också försöka ta igen kurser som inte blivit godkända på grund av en eller annan anledning. Först ut blir nog att göra klart ett arbete i användarcentrerad design och sen blir det nog att försöka klara tentamen i Haskell.

Under våren reser vi på bröllopsresa till Rom. Detta är min andra gång och Linnéas tredje gång. Så vi hoppas på att få en mer genuin italiensk upplevelse nu när vi inte behöver gå till alla turistfällor. Så klart kommer det att ätas en stor del glass och tiramisu också under denna resa. Vi kommer bo mer centralt denna gången så det kommer vara närmare till det mesta än det var förra gången. Vi kommer bo på Hotel Ponte Sisto som ligger här.

Jag skulle också vilja få ut lite text på ett rollspel jag håller på med. Inte för att det kommer vara särskilt bra eller banbrytande utan bara för jag vill testa att designa ett spel. Vill också försöka spela mer rollspel under 2008, helst nya spel som jag inte har spelat tidigare.

Senare under 2008 så borde jag vara klar med min utbildning. Jag har efter nästa termin bara en termin kvar av studiemedel så där är min maxgräns för studier. Så jag borde börja söka jobb under nästa termin eller så för att se vad det det finns att välja på. Med lite tur leder mitt exjobb till ett jobb på ett eller annat sätt.

lördag 8 december 2007

0 På väg till Underjorden

Är snart dags för oss att dra till Lokes releasefest på Kulturhuset Underjorden i Gamlestan. Var ett tag sen sist som Loke släppte någon skiva så det ska bli kul att få höra nya låtar och få låtar som man bara hört live på skiva. Så ser fram imot en bra spelning och kanske lite öl.

lördag 24 november 2007

0 Recension: Hauru no ugoku shiro




Vi såg för ett tag sen Howl's moving castle här hemma. Den låg i alla fall när vi kollade på top 250 på Imdb. Filmen är skapad av Hayao Miyazaki som också ligger bakom Spirited Away. Just Spirited Away tycker jag är en mycket mysig och bra film. Så såg verkligen framemot att se Howl's moving castle.Filmen handlar om kvinnan Sofie som får en förbannelse kastad på sig av en elak häxa. Denna förbannelse gör att hon förvandlas till en gammal gumma. Hon ger sig då iväg från staden hon bor i och hamnar i Howl's magiska slott där hon börjar jobba som hushållerska. Filmen är väldigt snygg men blev beskviken på berättelsen. På nått sätt bryr man sig inte vad som händer och man förstår inte varför olika karaktärer gör som dom gör. Men ändå är filmen tillräckligt underhållande för att i alla fall vara ok. Så betyg: 3 av 5.

onsdag 7 november 2007

0 Orkideér


Här hemma har vi kastat våra basilika plantor eftersom de blivit uppätna av våra katter. Men vi har ersatt dem med ett par orkidéer som vi tar hand om för min mormor. Några av dom blommar just nu och är grymt fina. Så vi får väl se hur länge de överlever. Någon som har några tips? :)

4 recension: Brazil


Jag och Linnéa har börjat på ett projekt att se filmer som ligger på IMDB top 250. Vi har börjat från botten och försöker se filmer som vi är intresserade av att se. Först ut var filmen Brazil som är skapad av Terry Gilliam. Terry Gilliam ligger bakom filmer som "De tolv apornas armé" och "Time bandits" med flera. I Brazil får vi följa Sam Lowry som jobbar för Informations ministeriet i en mycket byråkratisk framtid (1997) som är mycket lik George Orwells 1984. Man får också följa Sams drömmar i vilka han är en bevingad fantasy hjälte som försöker finna en kvinna som har fänglsats. Sam Lowry blir mycket förvånad den dag som han får se denna kvinna i lobbyn på väg till sitt jobb och därefter försöker han finna henne och detta får massa av konsekvenser. Filmen är skönt skruvad med oförglömliga karaktärer spelade av en rad kända skådespelare som Jonathan Pryce, Robert de Niro, Ian Holm och Michel Palin. Historien känns som en blandning av 1984 och något skrivet av Franz Kafka. Jag tyckte filmen var mycket bra men på nått sätt kändes den lång. Så det blir betyget 4 av 5.

fredag 19 oktober 2007

0 Så nu verkar allt fungera.

Jag har fortfarande ingen aning om varför min dator valde att sluta fungera. Jag installerade om Windows 3 ggr innan det ville boota. Även Ubuntu trilskades genom att vägra boota. Men tillslut verkade Windows funka och jag hade en dator tillbaka. Igår installerade jag nya Ubuntu 7.10 Gutsy Gibbon bredvid Windows XP. Skillnad i installation är häpnadsväckande. Vid installation av Windows fungerar ingeting, upplösningen är 640x480, inget wlan, inget ljud och ingen Bluetooth. Så man får hitta och i installera driver med drivrutiner och starta om datorn en hel del. Ubuntu 7.10 då? Till och med innan installation (då man kan test köra Ubuntu från en CD) så har jag korrekt upplösning, ljudet fungerar och jag har tillgång till det trådlösa nätverket hemma. Bluetoothen är bara att slå på och vår printer var bara att koppla in så kunde man printa direkt. Sen har uppstarts tiden för Ubuntu förbättras och jag startar nu Ubuntu på runt 25 sekunder. Mycket trevligt. Men finns ju alltid lite negativa saker som t.ex. att vissa Flash applikationer inte fungerar på Ubuntu då Ubuntu är fast med Flash 9 Beta. Men man hoppas att sånt ska bättras snart.

onsdag 10 oktober 2007

0 Krash Boom Bang

Nu har något hänt med min dator för jag kommer varken in i Windows eller i Ubuntu. Båda operativsystemen hänger sig vid start och kommer inte ens in i "safe mode" eller "recovery mode". Så blir väl ominstallastion ikväll. :(

måndag 8 oktober 2007

1 Linux dåligt för batteriet?

Tog idag en koll på hur mitt batteri i min bärbara dator mådde. Jag fick en liten chock då jag såg att batteriet hade förlorat 30% av sin kapacitet under detta året jag har haft den. Det som jag tror har bidragit till detta är att jag under denna tiden för det mesta kört Ubuntu Linux. Linux är inte väldans bra på strömsparande egenskaper och jag tycker att datortemperaturen har också vart högre med Ubuntu. Värme är en stor bidragande faktor för att batteriet förlorar batteritid. Så nu går jag i tankarna att överge Ubuntu för att spara på batteriets livslängd. Har tyckt om att använda Ubuntu så hade vart synd att behöva överge det.

fredag 5 oktober 2007

Jag har haft en skumt problem här hemma de senaste två dagarna. Jag har inte kunnat komma åt gmail, Google Calender eller denna blogg. och Linnéa kunde inte komma åt Hotmail eller msn. Försökte med det mesta här hemma och efter varit i skolan och allt fungerade fint så ansåg jag att det måste bero på min router eller min bredbandsleverantör. I går kväll funkade allt bra här hemma igen. Men vad kan göra så specifika problem? Skumt iaf tycker jag.

tisdag 2 oktober 2007

2 Exjobb!

yeay! Så har man ett exjobb nästa termin! Kunden tyckte projektet lät bra och de ville gärna att jag gjorde detta projekt hos dom. Så nu ska vi utarbeta schema, frågeställning och lite annat innan jag sätter igång på allvar i januari. Sen blir det att intervjua användare, utarbeta krav, göra prototyper och att utvärdera dessa. Känns väldigt bra då detta är väldigt likt ett verkligt jobb.

tisdag 25 september 2007

2 Exjobb?

Kontaktade ett företag för någon månad sen angående att göra mitt exjobb hos dom. Jag hade fått tips om att företaget letade efter personer att göra exjobb ihop med. De var positiva och ville gärna möta mig. Så förra veckan var jag på ett möte hos dem där de presenterade ett par projektförslag som fanns hos deras kunder. Det ena var att förbättra en sökmotor till ett internt system hos kunden. Idag ringde min kontakt på företaget ifråga och berättade att deras kund gärna ville göra detta projektet som ett exjobb och att de vill träffas. Så i veckan ska jag ha möte med företaget och deras kund och efter det får jag reda på om jag har fått exjobbet. Låter i alla fall positivt.

måndag 17 september 2007

0 Robert Jordan död

Det verkar som fantasy författaren Robert Jordan har dött efter lång tids sjukdom. Försöker komma åt hans blog men den verkar överbelastad med folk nu.
Edit:

Kom just in på Jordan's blog där bland annat står detta:

"It is with great sadness that I tell you that the Dragon is gone. RJ left us today at 2:45 PM. He fought a valiant fight against this most horrid disease. In the end, he left peacefully and in no pain..."

torsdag 6 september 2007

1 Flickr fick hicka

När jag satt och försökte ladda upp mer bröllopsbilder så fick jag ett litet överraskande "felmeddelande".

Flickr fick hicka

Rätt trevlig och slapp inställning tycker jag. Andra meddelanden man kunde få var "flickr is having a massage". :)

söndag 26 augusti 2007

1 Svensexa

I går (lördag) planerade jag och Linnéa att gå på fest i Linné. Lite misstänkte jag att mina vänner hade andra planer för mig. Vid halv sex så ringer det på dörren och utanför står Niklas som ger mig fem minuter att göra mig i ordning. Det som rekommenderas är kläder som man kan bli blöt i...

Så några minuter senare är vi på väg i bil till centrum. Niklas försöker finta mig med att hela tiden undra hur man ska ta sig till Hisingen och mer specifikt Eriksberg (bungy jump flashar förbi i huvudet). Men det är Liseberg som gäller och ett ”fest” häfte, alltså 5-kamp, lite åkbiljetter, spelbiljetter och pengar för mat. Det gick inte så bra för mig i 5-kamp där jag kom näst sist av sex personer. Spelandet gick inte heller så bra för mig men fick en del gosedjur att bära runt på av de andra. Maten var förvånande bra för att vara inne på en nöjespark. Jag åt ”baby back ribs” med klyftpotatis och sen till efterrätt blev det halloncheesecake med hallonsorbé (var lika gott som det låter).

Efter ha använt alla åkbiljetterna så var det klart på Liseberg och jag kände för en öl utanför området. Så Jonte och Johan hängde med och det blev en öl på sjuans ölhall och en öl på Delerium. Så var väl hemma runt 2 och var då väldigt hes.

Bilder går att se här.

söndag 12 augusti 2007

Jag brukar titta runt en del på nätet om Iphone. Denna mycket trevliga apparat från Apple. Så den dagen jag blir väldigt rik får man ta och köpa sig en. Det blir väl då årversion 2038 eller nått. :)

Men hittade iaf en trevligt genomgång av Iphones navigation på Inuseful som är värd att titta på.

Sen har vi haft en del telefon trubbel här hemma i snart 2 månader, men det ska jag skriva om någon annan gång för nu orkar jag inte. Säger jag har nu ett nytt svärord i mitt ordförråd. Adamo!

lördag 4 augusti 2007

0 Kattdagbok

CAT DIARY


Day 983 of my captivity.
My captors continue to taunt me with bizarre little dangling objects.
They dine lavishly on fresh meat, while the other inmates and I are fed hash or some sort of dry nuggets. Although I make my contempt for the rations perfectly clear, I nevertheless must eat something in order to keep up my strength. The only thing that keeps me going is my dream of escape.


In an attempt to disgust them, I once again vomit on the carpet.
Today I decapitated a mouse and dropped its headless body at their feet. I had hoped this would strike fear into their hearts, since it clearly demonstrates what I am capable of. However, they merely made condescending comments about what a "good little hunter" I am.
Bastards!


There was some sort of assembly of their accomplices tonight. I was placed in solitary confinement for the duration of the event. However, I could hear the noises and smell the food. I overheard that my confinement was due to the power of "allergies." I must learn what this means, and how to use it to my advantage.


Today I was almost successful in an attempt to assassinate one of my tormentors by weaving around his feet as he was walking. I must try this again tomorrow ? but at the top of the stairs.


I am convinced that the other prisoners here are flunkies and snitches.
The dog receives special privileges. He is regularly released - and seems to be more than willing to return. He is obviously retarded.
The bird has got to be an informant. I observe him communicate with the guards regularly. I am certain that he reports my every move. My captors have arranged protective custody for him in an elevated cell, so he is safe.
For now?

fredag 3 augusti 2007

Idag skaffade vi ett nytt klätterträd till katterna. Det gamla trädet gick av så nu är det bara halvt. Efter lite trixande fick vi tillslut ihop det här hemma. Blir nog roligt om man behöver plocka ner och sätta ihop igen. :)

torsdag 2 augusti 2007

Tittade runt på tradera idag och kollade lite NES aukioner. Hade varit trevligt att ha en gammal nintendo konsoll att ha hemma och spela på. Hittade då denna auktionen. Vet ej om jag skulle bjuda på den. :)

Länk

tisdag 31 juli 2007

3 Will it blend?

Går det att mixa en hel rad olika it-strukturer? Titta på filmen så får du se. :)


lördag 28 juli 2007

0 Mitt skrivbord

Tänkte lägga upp en film som visar mitt skrivbord. Så testat att ladda upp på den på youtube. Det verkar gå lite fort på filmen men får väl göra en bättre någon dag. Jag kör Ubuntu som är en Linux distribution med Compiz Fusion för att skapa skrivbordseffekter som slår Vista med hästlängder.

fredag 27 juli 2007

Hittade detta klippet idag. Säkert gammalt men roligt. :)

onsdag 25 juli 2007

Nu har jag läst klart sista Harry Potter boken. Helt klart en värdig avsluting på serien även om den hade sina små brister. Det är nästan svårt att föreställa sig att det inte kommer några fler böcker i serien. Nu får vi se vad J.K Rowling hittar på. Om hon kommer skriva fler böcker eller om hon bara kommer leva av sin förmögenhet (som jag fömodar att hon har). Nu när jag har läst klart boken kanske jag kan göra lite nytta hemma. :)

lördag 21 juli 2007

0 Harry Potter

Igår såg jag också Dungeons & Dragons 2: the Wrath of the dragon god. Den var något bättre än första filmen, men det säger inte så mycket. Historien var ju inte jätte djup om vi säger så. :) Elak elaking får tag i magisk artefakt och ska väcka elak drake. Fem hjältar måste hitta elaking och få tag i artefakten annars förstörs stad av elak drake.

I födelsedags present av min bror (med familj) fick jag senaste Harry Potter boken. Eller mer specifikt fick jag en förhandsbokning och ett presentkort. Så snart ska jag ge mig av till stan och hämta upp boken. Vi får se vad det blir för slut på denna serie och om Harry dör eller inte. :)

onsdag 18 juli 2007

0 dumma nycklar

När jag kom hem idag från jobbet så upptäckte jag att inte hade några nycklar. Panik! Jag trodde att jag troligen glömt nycklarna på jobbet. Troligen... typ nästan säkert. Eller så kunde nycklarna ramlat av på spårvagnen... eller på vägen hem eller ja var som helst :)

Så antingen så skulle jag få vänta 2 timmar tills Linnea kom hem eller ringa mina föräldrar så kunde dom komma med extra nyckel. Just ja! Min mobil hade jag glömt hemma så den låg inlåst i lägenheten som jag var ute låst från. Sen kom jag på att mina föräldrar är i dalarna i alla fall. Så det blev att sätta sig på spårvagnen tillbaka till jobbet. Nycklarna satt så klart i skåpet när jag kom dit. Så hem igen då bara typ 1.5 timmar senare än när jag brukar komma hem.

Förresten så är Fall Out Boys nya skiva Infinity on High väldans bra.

tisdag 17 juli 2007

2 Top 5 Youtube

Nu har jag som så många andra skapat mig en ”blogg”...igen. Denna gången ska det väl inte bara handla om skola utan mer privat. Inte jätte privat utan bara lite. Kanske om internetsidor jag hittar eller om det hänt något speciellt. Om mot förmodan du läser detta utan att veta vem jag är så får jag väl presentera mig lite. Heter Björn och studerar Masterprogrammet i Interaktiondesign det vill säga att jag hade tänkt mig att jobba med användbarhet i någon form. Som i t.ex. mobiltelefoner.


Men nog om det och vidare till vad jag tänkte att första inlägget skulle handla om. Youtube! Jag knarkar denna underbara sida dagligen. Väldigt kul att titta på roliga reklamer, spel/film trailers eller vad man nu kan hitta. Så här kommer en topplista över vad jag tycker om på Youtube.


Första plats: Ok go:s video till låten Here we go again. Denna video spred sig genom Youtube fort och är väl en av anledningarna detta grymma band har lyckats så bra.


Andra plats: Evolution of dance. Grymt rolig!



Tredje Plats: Gillar verkligen Mac reklamena. Väldigt simpla och roliga.



Fjärde plats: Lite mer rerklam med denna gången för Linux och IBM. Jäkligt skön känsla i reklamen och kraftfull.


Femte plats: En liten film hur det kunde vara att jobba med IT-support på medeltiden :)




Så om ni har några egna tips på filmer som måste ses så kommentera!