lördag 24 november 2007

0 Recension: Hauru no ugoku shiro




Vi såg för ett tag sen Howl's moving castle här hemma. Den låg i alla fall när vi kollade på top 250 på Imdb. Filmen är skapad av Hayao Miyazaki som också ligger bakom Spirited Away. Just Spirited Away tycker jag är en mycket mysig och bra film. Så såg verkligen framemot att se Howl's moving castle.Filmen handlar om kvinnan Sofie som får en förbannelse kastad på sig av en elak häxa. Denna förbannelse gör att hon förvandlas till en gammal gumma. Hon ger sig då iväg från staden hon bor i och hamnar i Howl's magiska slott där hon börjar jobba som hushållerska. Filmen är väldigt snygg men blev beskviken på berättelsen. På nått sätt bryr man sig inte vad som händer och man förstår inte varför olika karaktärer gör som dom gör. Men ändå är filmen tillräckligt underhållande för att i alla fall vara ok. Så betyg: 3 av 5.

onsdag 7 november 2007

0 Orkideér


Här hemma har vi kastat våra basilika plantor eftersom de blivit uppätna av våra katter. Men vi har ersatt dem med ett par orkidéer som vi tar hand om för min mormor. Några av dom blommar just nu och är grymt fina. Så vi får väl se hur länge de överlever. Någon som har några tips? :)

4 recension: Brazil


Jag och Linnéa har börjat på ett projekt att se filmer som ligger på IMDB top 250. Vi har börjat från botten och försöker se filmer som vi är intresserade av att se. Först ut var filmen Brazil som är skapad av Terry Gilliam. Terry Gilliam ligger bakom filmer som "De tolv apornas armé" och "Time bandits" med flera. I Brazil får vi följa Sam Lowry som jobbar för Informations ministeriet i en mycket byråkratisk framtid (1997) som är mycket lik George Orwells 1984. Man får också följa Sams drömmar i vilka han är en bevingad fantasy hjälte som försöker finna en kvinna som har fänglsats. Sam Lowry blir mycket förvånad den dag som han får se denna kvinna i lobbyn på väg till sitt jobb och därefter försöker han finna henne och detta får massa av konsekvenser. Filmen är skönt skruvad med oförglömliga karaktärer spelade av en rad kända skådespelare som Jonathan Pryce, Robert de Niro, Ian Holm och Michel Palin. Historien känns som en blandning av 1984 och något skrivet av Franz Kafka. Jag tyckte filmen var mycket bra men på nått sätt kändes den lång. Så det blir betyget 4 av 5.