fredag 19 oktober 2007

0 Så nu verkar allt fungera.

Jag har fortfarande ingen aning om varför min dator valde att sluta fungera. Jag installerade om Windows 3 ggr innan det ville boota. Även Ubuntu trilskades genom att vägra boota. Men tillslut verkade Windows funka och jag hade en dator tillbaka. Igår installerade jag nya Ubuntu 7.10 Gutsy Gibbon bredvid Windows XP. Skillnad i installation är häpnadsväckande. Vid installation av Windows fungerar ingeting, upplösningen är 640x480, inget wlan, inget ljud och ingen Bluetooth. Så man får hitta och i installera driver med drivrutiner och starta om datorn en hel del. Ubuntu 7.10 då? Till och med innan installation (då man kan test köra Ubuntu från en CD) så har jag korrekt upplösning, ljudet fungerar och jag har tillgång till det trådlösa nätverket hemma. Bluetoothen är bara att slå på och vår printer var bara att koppla in så kunde man printa direkt. Sen har uppstarts tiden för Ubuntu förbättras och jag startar nu Ubuntu på runt 25 sekunder. Mycket trevligt. Men finns ju alltid lite negativa saker som t.ex. att vissa Flash applikationer inte fungerar på Ubuntu då Ubuntu är fast med Flash 9 Beta. Men man hoppas att sånt ska bättras snart.

onsdag 10 oktober 2007

0 Krash Boom Bang

Nu har något hänt med min dator för jag kommer varken in i Windows eller i Ubuntu. Båda operativsystemen hänger sig vid start och kommer inte ens in i "safe mode" eller "recovery mode". Så blir väl ominstallastion ikväll. :(

måndag 8 oktober 2007

1 Linux dåligt för batteriet?

Tog idag en koll på hur mitt batteri i min bärbara dator mådde. Jag fick en liten chock då jag såg att batteriet hade förlorat 30% av sin kapacitet under detta året jag har haft den. Det som jag tror har bidragit till detta är att jag under denna tiden för det mesta kört Ubuntu Linux. Linux är inte väldans bra på strömsparande egenskaper och jag tycker att datortemperaturen har också vart högre med Ubuntu. Värme är en stor bidragande faktor för att batteriet förlorar batteritid. Så nu går jag i tankarna att överge Ubuntu för att spara på batteriets livslängd. Har tyckt om att använda Ubuntu så hade vart synd att behöva överge det.

fredag 5 oktober 2007

Jag har haft en skumt problem här hemma de senaste två dagarna. Jag har inte kunnat komma åt gmail, Google Calender eller denna blogg. och Linnéa kunde inte komma åt Hotmail eller msn. Försökte med det mesta här hemma och efter varit i skolan och allt fungerade fint så ansåg jag att det måste bero på min router eller min bredbandsleverantör. I går kväll funkade allt bra här hemma igen. Men vad kan göra så specifika problem? Skumt iaf tycker jag.

tisdag 2 oktober 2007

2 Exjobb!

yeay! Så har man ett exjobb nästa termin! Kunden tyckte projektet lät bra och de ville gärna att jag gjorde detta projekt hos dom. Så nu ska vi utarbeta schema, frågeställning och lite annat innan jag sätter igång på allvar i januari. Sen blir det att intervjua användare, utarbeta krav, göra prototyper och att utvärdera dessa. Känns väldigt bra då detta är väldigt likt ett verkligt jobb.